Wie ben je?

Janneke de Jong, ik ben een creatieveling met wilskracht die graag de tijd neemt om exclusieve creaties te maken. Tevens ben ik accuraat, correct en kom ik afspraken na.

Doordat ik minimalistisch leef en van duurzaamheid houd, boetseer ik graag voor mensen die een degelijk en uniek beeld willen. Geen sculptuur dat je na een poosje op uitgekeken bent.

 

42 jaar geleden is mijn moeder Sjannie Bouwman als hobby gaan boetseren. In de jaren '90 heeft ze de driejarige keramiek opleiding SBB te Gouda met succes gevolgd. In deze jaren is de hobby uitgelopen tot beroep.  Hierdoor ben ik in mijn jeugd ermee opgegroeid. Het is met de paplepel ingegoten.

De laatste vijf jaar heb ik het stokje overgenomen van moeders, zij is inmiddels met pensioen.

Eigenlijk kun je beter zeggen dat ik al 40 jaar ervaring heb, een opgegroeide autodidact. Keramiek is mijn DNA! (Doe Niets Anders).

 

Hoe wordt het gemaakt?

De beelden worden met de hand geboetseerd. Het beeld wordt in lange repen van klei hol opgebouwd. Vervolgens moet het beeld een tot twee weken drogen.

Dan wordt het beeld voor de eerste keer gebakken in de oven naar 980 graden. Dit proces duurt 24-uur.

Daarna wordt het beeld voorzien van een glazuur die op brons lijkt en die door ons zelf is ontwikkeld en gemengd. Dan gaat de sculptuur voor de tweede keer in de oven, nu op 1220 graden. Eveneens een duur van 24-uur.

Door deze uiterst hoge temperatuur wordt klei vorstbestendig, het veranderd in het bakproces naar steengoed. Denk aan bijvoorbeeld keramische tegels, deze worden op dergelijke hoge temperaturen gebakken. 

Waarvoor moet ik bij jou zijn?

Voor kunst gemaakt van keramiek, met als specialisatie 'tuinsculpturen'. We maken beelden die weer- en vorstbestendig zijn, maar ook zeker beelden voor binnen. 

Sculpturen waarvan je een leven lang van kan genieten en die een uniek cadeau zijn om te geven of krijgen!

Je kunt ons treffen op kunstmarkten (check social media) en je kunt mijn bezoeken in de galerie in de Veliusstraat te Tilburg. 

 

Veel kijkplezier en bij vragen neem contact op!

Groet Janneke de Jong